Tekst:
zadana veličina

Mafijaški klub boraca sa brutalnim borbama u garažama (VIDEO)

Rubrika: ŠokantnoVideo KlipoviZanimljivi Članci

U video klipu Inside The Underground World of Bare-Knuckle Boxing koji se nedavno pojavio na YouTubeu, novinari su se pozabavili golorukim boksačkim mečevima koje organiziraju bivši mafijaši, a novčane nagrade ponekad prelaze i milijun kuna.

Ipak, organizatori ovakvih mečeva nadaju se skoroj legalizaciji kako bi borbe napokon prebacili u veće arene i svoj posao pretvorili u unosan biznis.

Bivši mafijaš, 51-godišnji Danny Provenzano, uvjeren je da je ovo sport za boksačke puriste i nada se da bi, pruži li im se prilika, mogli postati popularniji od UFC-a.

brutalne-borbe-klub-boraca

Iako okruženje djeluje prilično skromno, borci za samo jednu borbu dobijaju pozamašne nagrade koje premašuju i 100 tisuća funti.

Goloruke borbe iziskuju daleko više vještine nego klasični boks s rukavicama. Morate biti sigurni u svaki svoj udarac jer u suprotnom možete ozbiljno ozlijediti ruku. Borci zadaju daleko manje udaraca i postoji manje šanse da će se ozbiljno ozlijediti. Postoji više posjekotina, ali manje dugotrajnih ozljeda mozga“, tvrdi Danny koji borbe organizira diljem SAD-a.

Bobby Gunn je pobjednik prve ikad održane borbe (2011.), a danas se smatra najboljim golorukim borcem u svijetu.

Radim ovo zbog svoje obitelji, zbog svih boraca koji žele da ovo postane pravi sport za koji će biti dobro plaćeni. No, uglavnom ovo radim zbog ponosa. Zbog obiteljskog imena. Borim se od šeste godine i nadam se da ću se jednog dana boriti protiv Kimboa Slicea. Mislim da bismo to mogli organizirati“, govori Bobby.

Bobby dodaje da ilegalne borbe privlače i sumnjive likove s kojima su već puno puta imali problema.

Borili smo se u jednom skladištu u Brooklynu i i Bobby se borio protiv nekog Rusa za 200 tisuća dolara. Bobby je pobijedio, ali Rusi nisu htjeli platiti, a zatim su izvadili pištolj, uperili ga u nas i natjerali nas da kleknemo. Govorio sam mu da to ne može tako završiti i prijetio mu da ću ga ubiti. Ne vjerujem da bih to učinio, ali sigurno ne bih dopustio da ode s naših 200 tisuća dolara“, govori Danny i dodaje da je upravo to razlog zbog kojih žele legalizirati sport.

Inače, Danny je u zatvoru proveo pet godina zbog reketarenja i pokušaja ubojstva.

Kad sam izašao iz zatvora znao sam da nešto moram učiniti i htio sam ući u svijet boksa. Bobby i ja ćemo utabati staze za ovaj sport. Prije nego se to dogodi, moramo ostati u podzemlju“, objašnjava Danny.

Inside The Underground World of Bare-Knuckle Boxing

Images: © John Balson / Barcroft
Youtube, Index.hr
Published on Sep 23, 2015. (Standard YouTube License)
Uredio: Lajkeri.com


JOŠ ZANIMLJIVOSTI


Idi na vrh stranice
Lajkeri.com © 2014-2017.

Mafijaški klub boraca sa brutalnim borbama u garažama (VIDEO)