Tekst:
zadana veličina

Mliječni put preko Yellowstone-a će vam oduzeti dah! (FOTO)

Rubrika: Foto GalerijeZanimljivi Članci

Ponekad nam umjetnici mogu pokazati ono što nećemo primijetiti golim okom ili bar ne u tolikoj mjeri kako nam oni to mogu dočarati. Fotograf David Lane iz Kansasa proveo je četiri mjeseca fotografirajući Mliječni Put* koji se predivno vidi preko Yellowstone parka, a rezultat je zapanjujuća noćna “duga”.

Noćna fotografija uvijek zahtijeva neko tehničko znanje. Jedna značajna promjena koju je Lane napravio je podešavanje zasićenja zračenje neba. Noćno nebo nikada nije potpuno tamno zbog slabašne emisije svjetlosti na planetarnoj atmosferi. Lane je povećao zasićenje (saturation) za 10%.

colorful-milky-way-photographs-yellowstone-park-david-lane-3

Za pojedine fotografije kombinira i do 16 snimaka kako bi dobio konačnu sliku.

colorful-milky-way-photographs-yellowstone-park-david-lane-1

colorful-milky-way-photographs-yellowstone-park-david-lane-5

Na njegovoj facebook stranici možemo pronaći neke motivirajuće komentare poput: “Maknite se od svjetlosti 20-30 milja izvan grada te zatim pogledajte u nebo i vidjeti ćete nešto što će Vam zauvijek promijeniti život. To je ono kako galaksija izgleda iznutra.”

* Mliječni put (Mliječna staza, Kumova slama, Slamotres, Rimska cesta, Galaktika) je galaktika kojoj pripada naš Sunčev sustav, u kojem je Zemlja jedan od planeta. Noću je na nebu vidimo kao svijetli trag. Galileo Galilei je godine 1609. teleskopom ustanovio da je taj trag sastavljen od velikog broja zvijezda. (wiki)

Više informacija: davidlaneastrophotography.com | Facebook | 500px (h / t: demilked)
© David Lane Photo Credits, BoredPanda


JOŠ ZANIMLJIVOSTI


Idi na vrh stranice
Lajkeri.com © 2014-2017.

Mliječni put preko Yellowstone-a će vam oduzeti dah! (FOTO)