Tekst:
zadana veličina

Ove dvije vježbe će Vam pomoći kod vježbanja zgibova

Rubrika: Zanimljivi ČlanciŽivot

Muškarci koji redovito posjećuju teretanu prije ili kasnije dođu do zgibova. Zgibovi su jedna od najsvrestranijih vježbi koja poput plivanja recimo, trenira cijelo tijelo i izrazito je teška za sve koji nisu dovoljno snažni. No, jednom kad vam tijelo ojača i kad ćete ih moći vježbati, zgibovi su najbolja vježba za održavanje tonusa mišića gornjeg djela tijela.

Men’s Health Fitness Director BJ Gaddour u odličnom članku preporučuje da samo “visite” u teretani. Ali doslovce, samo visite.

 • Prva vježba koja će vam omogućiti jednostavnije izvođenje zgibova je da visite sa “štajnge”. Dok visite, dlanove okrenite od lica, ispružite skroz ruke, napnite i aktivirajte samo ramena i budite u tom položaju po 60 sekundi. Što više vježbajte vaša ramena će tom zanimljivom ali jednostavnom statičnom vježbom ojačati i omogućiti vam puno jednostavnije izvođenje zgibova. Izvodite ju što češće, za vrijeme svake pauze između ostalih vježbi, a posebno između trčanja, orbitreka ili veslanja.
 • zgibovi1.1

 • Druga vježba također zahtjeva da visite, no ovog puta su dlanovi okrenuti prema licu a laktovi pod kutem od 90 stupnjeva.To je teža verzija.
 • zgibovi1.2

 • Lakša verzija ove jednostavne vježbe je da se dignete skroz do vrha i da vam brada bude iznad “štajnge”. Sjećate se da smo to nekad kao djeca izvodili u školi? Savršena vježba za vaše ruke, posebno bicepse, ali i trbuh i leđa.
 • zgibovi1.3

  Nakon što obje vježbe možete izvoditi po 60 sekundi, vježbanje zgibova biti će vam puno lakše i moći ćete ih izvoditi puno više!

  Macho


  JOŠ ZANIMLJIVOSTI

  
  Idi na vrh stranice
  Lajkeri.com © 2014-2017.

  Ove dvije vježbe će Vam pomoći kod vježbanja zgibova