Tekst:
zadana veličina

Šestogodišnji bokser Floyd je najtužniji pas na svijetu…

Rubrika: Dirljivo

Šestogodišnji bokser Floyd je najtužniji pas na svijetu zato što nema stalni dom. Naime, on se već nekoliko puta vraćao u Centar za napuštene pse i svakim danom je sve tužniji. Linda Džejms (21) koja je spasila Flojda kaže da je on najdivniji pas.

“On je dobar pas, divan je prema djeci i jedino što želi jeste da ga neko mazi i pazi, ali nažalost, to je njegova najveća mana. On pati od anksioznosti razdvajanja, a kad ostane dugo sam uhvati ga napad panike, jer misli da će zauvijek ostati sam. To nije dobro jer na taj način pravi problem svakom svom vlasniku, pa ga moraju vratiti u Centar. Njegovi vlasnici ne mogu ići na posao zbog njega, obavljati poslove po kući… to je pravi začarani krug. Žao nam ga je. Jedina želja nam je da ga zauvijek negdje udomimo”, rekla je Linda za “Daily Mail”.

Šestogodišnji bokser Flojd je najtužniji pas na svijetu...

Šestogodišnji bokser Floyd je najtužniji pas na svijetu…

“Prije nego što je došao kod nas, Floyd je bio jako maltretiran od strane svojih prvih vlasnika i nije znao raditi neke najosnovnije stvari. Danas zna ići sam u toalet, sjesti, dati šapu… Ljudi su navikli da su svi psi sretni, ali Floyd je tužan zato što nema stalni dom, i svakim danom je sve tužniji. On je generalno jako sretan pas i zabavan dok se igrate s njim i bio bi još sretniji kada bi pronašao dom gdje bi bio voljen i njegovan.”, dodala je ona.


JOŠ ZANIMLJIVOSTI


Idi na vrh stranice
Lajkeri.com © 2014-2017.

Šestogodišnji bokser Floyd je najtužniji pas na svijetu…